Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Рівненському полігоні вибухнув гранатомет, постраждали військові

Субота, 10 вересня 2016, 15:50

На Рівненському військовому полігоні в результаті вибуху гранатомета РПГ-18, який стався 9 вересня під час навчань, постраждали семеро військовослужбовців.

Як повідомив УНІАН керівник прес-центру Оперативного командування "Захід" Анатолій Прошин, вибух стався через порушення правил техніки безпеки одним із військовослужбовців, який був призваний на військові збори.

Під час проведення занять всі військовослужбовці перебували в засобах індивідуального захисту (бронежилетах, касках), що звело ризик до мінімуму. Особовому складу було надано кваліфіковану першу медичну допомогу фахівцями медичної роти бригади.

Як зазначив Прошин, в даний час четверо постраждалих в результаті вибуху перебувають в госпіталі в Рівному, двоє направлені до Києва, один - до Львова.

За наказом командувача військ оперативного командування негайно були припинені всі заняття. Даний випадок доведений до особового складу, що знаходиться на полігоні.

Військовим прокурором Рівненського гарнізону до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України "Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточуючих" за фактом отримання вогневого поранення військовослужбовцями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування