"Віце-прем'єр" Криму: нерозумно просити дозволу України на навчання

Субота, 10 вересня 2016, 21:18

"Влада" Криму буде проводити військові навчання без озирання на ноти протесту Києва.

Про це заявив РИА Новости "віце-прем'єр" окупованого Криму Руслан Бальбек.

"Ноти протесту та інша істерика - все це виглядає комічно. Крим - невід'ємна частина Росії, тому проведення військових навчань є виключно внутрішньодержавною справою. Для проведення військових навчань нерозумно просити дозволу або очікувати схвалення української сторони", - сказав Бальбек.

Він підкреслив, що військові навчання вкрай важливі для Криму, оскільки дозволяють удосконалити систему безпеки кримського регіону і на практиці відпрацювати взаємодії силових структур.

Як повідомлялося, 7 вересня українське МЗС закликало РФ припинити провокативне нарощення військової присутності на окупованих територіях і на кордоні з Україною.

"Масштабне нарощення міжвидового угруповання військ на окупованих територіях та на кордоні України, його приведення у найвищу бойову готовність свідчить про зростання безпосередньої воєнної загрози для України", - йшлося в заяві.

Крім того, 9 вересня МЗС надіслало Росії ноту протесту через перебування на території окупованого Криму міністра оборони РФ Сергія Шойгу з метою проінспектувати хід стратегічних навчань "Кавказ 2016".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News