Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Умеров вважає, що від "слабоумства" його врятував суспільний резонанс

Субота, 10 вересня 2016, 22:31

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вважає, що психіатрична експертиза визнала його здоровим завдяки великому суспільному резонансу.

Про це він заявив в інтерв'ю "Громадському радіо" в суботу.

"Я думаю, що метою було не тримати довше, а визнати або слабоумство внаслідок дії інших захворювань, або неосудним. Однак великий резонанс, інтерес в усьому світі до цієї проблеми, великий інтерес до проблеми кримськотатарського народу послужив причиною того, що відповідне замовлення не надійшло", - вважає він.

"Я вдячний медичному персоналу, лікарям, які прийняли об'єктивне рішення. Союз психіатрів України звернувся з листом подяки до психіатрів Криму зі словами подяки за об'єктивне рішення", - додав Умеров.

За його словами, визнання його психічно здоровим дозволяє продовжувати кримінальну справу стосовно нього.

"Якби мене не визнали здоровим, можна було б закрити кримінальну справу і дискредитувати мене особисто і структуру, яку я представляю і весь кримськотатарський народ", - сказав заступник голови Меджлісу.

Він знову підкреслив, що не збирається залишати Крим.

"Я для себе вирішив, що буду залишатися в Криму за будь-яких обставин, навіть якщо судові розгляди будуть розвиватися не на мою користь", - сказав Умеров.

В ефірі "Громадського" він також заявив, що кримські татари не братимуть участі у виборах до Державної думи Росії, які відбудуться 18 вересня.

"Однозначно більшість кримських татар участі у виборах не братимуть. Ми їх до цього закликаємо. Організація виборів на окупованих територіях призведе до того, що вибори в усій РФ доведеться визнавати недійсними. А це величезні витрати", — сказав Умеров.

Разом з тим, на своїй сторінці в Facebook у суботу заступник голови Меджлісу подякував усім, хто підтримував його по всьому світу.

"Комісія не виявила у мене ніяких психічних відхилень. Точних формулювань не знаю, тому що висновок буде передано слідчому. Але мабуть під тиском того колосального резонансу по всьому світу ФСБ вже не ризикне переписати результат, як не ризикнули дати замовлення лікарям до цього", - написав Умеров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування