У Польщі отримали нову інформацію щодо катастрофи під Смоленськом

Неділя, 11 вересня 2016, 22:06
У Польщі отримали нову інформацію щодо катастрофи під Смоленськом

У розпорядженні комісії, що розслідує обставини катастрофи Ту-154М під Смоленськом, у якій загинув президент Польщі Лех Качинський, з'явилися нові аудіозаписи.

Як повідомив голова слідчої комісії Вацлав Берчинський у ефірі польського телеканалу TVP у неділю, вона ознайомилася із записами розмов диспетчерів у вежі контролю польотів в аеропорту "Смоленськ".

За словами Берчинського, в записах переговорів диспетчерів з екіпажем президентського борту і записах з вежі є істотні протиріччя, що є свідченням того, що диспетчери могли дезінформувати пілотів.

Голова комісії уточнив, що диспетчери, ймовірно, повідомили екіпажу Ту-154М невірну інформацію про відстань до злітно-посадкової смуги, яка могла спровокувати катастрофу.

Берчинский не розповів, яким чином аудіозаписи опинилися у розпорядженні комісії.

Як відомо, 10 квітня 2010 року неподалік від військового аеродрому під Смоленськом в РФ розбився літак Ту-154М з польським президентом Лехом Качиньським та представниками політичної, військової та культурної еліти Польщі. Загинули всі 96 чоловік, що знаходилися на борту.

Згідно з висновками Міждержавного авіаційного комітету, причиною катастрофи стали неправильні дії екіпажу.

Але в 2015 році нова влада Польщі повернулися до цієї теми. А на початку березня 2016 року було відновлено розслідування за фактом аварії літака.

Дзеркало тижня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування