Доба в АТО: Бойовики били з забороненої зброї

Понеділок, 12 вересня 2016, 06:58
Доба в АТО: Бойовики били з забороненої зброї

За минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях українських сил в зоні АТО.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці в Facebook.

"Обстріли та провокативні дії окупантів носять неприцільний та провокативний характер з метою викликати вогонь у відповідь з боку Збройних Сил України, але українські захисники неухильно дотримуються Мінських угод", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, на Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень "режиму тиші".

"Противник вдався до збройних провокацій в районі Водяного, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного застосував міномети 82-го калібру", - повідомили в штабі.

 Також бойовики відкривали вогонь по військовослужбовцях ЗСУ з БМП-2 в Широкино. Гранітне, Мар'їнка, Старогнатівка, Широкино і Талаковка були обстріляні з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 порушень "режиму тиші". Бойовики вели вогонь з БМП, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї по Новоолександрівці. Також тут відкривав вогонь снайпер.

На Донецькому напрямку зафіксовано 8 порушень "режиму тиші".

Провокаційні обстріли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї бойовики вели по позиціях українських сил в Авдіївці та Луганському.

У штабі наголосили, що про всі випадки використання бойовиками забороненого мінськими угодами озброєння, українська сторона інформує місію ОБСЄ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування