Жебрівський: жодна справа мера-сепаратиста не покладена під сукно

Понеділок, 12 вересня 2016, 13:41

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації наголошує, що всі кримінальні справи щодо мерів-сепаратистів розслідуються.

Про це він сказав в інтерв'ю Українській правді, говорячи про затримання мера Торецька Володимира Сліпцова.

"Це навіть не попередження (іншим мерам-сепаратистам), а нагадування, що жодна кримінальна справа не покладена під сукно. Розслідування триває", - зазначив він.

"Друге питання, чи потрібні комусь холості вистріли, якщо немає залізобетонної доказової бази? Як тільки по тих чи інших персоналіях з'явиться та залізобетонна база, до них так само будуть застосовані заходи, що й до Сліпцова", - зазначив Жебрівський.

На питання, чи можна попередити втечу до того часу, він сказав:

"На жаль, ніяк. Ми неодноразово про це розмовляли з представниками Служби безпеки та інших структур, але дійшли до висновку, що не можемо, як говорить президент, просто зловити рибку, поцьомати її й викинути. Якщо замахнувся, то бий так, щоб не встав", - зазначив він.

На питання про те, що за словами Сліпцова, йому погрожували у 2014 році і йому нічого не лишалося, як погодитись на вимоги сепаратистів, Жебрівський зазначив:

"У кожної людини є вибір. В житті, можливо, є один або два моменти, коли ти маєш проявити свою сутність. І такий час " Х" настав тоді для цих мерів".

На питання про те, що в такому випадку йому б загрожував підвал і смерть, він відповів:

"Ну, підвал і смерть. А хто сказав, що буде легко? Вибачте за патетику, якщо ти йдеш служити народу, служити людям, якщо ти є службовцем місцевого самоврядування, то в цей час ти маєш показати свою позицію".

"Є приклад Ганни Кравченко, яка зараз виконує обов'язки голови адміністрації Великоновосілківського району. В свій час вона була в "Молодих регіонах", але коли настав час "Х" і до неї як голови села прийшов, якщо не помиляюсь, Губарєв разом з LifeNews, то вона сказала: "Вибачте, я українка", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News