Жебрівський не проти, щоб люди, що знають секрети, їздили в Крим

Понеділок, 12 вересня 2016, 14:09

Глава Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський не забороняє своїм підлеглим їздити в окупований Крим, але категорично проти їхніх відвідин окупованих територій Донбасу.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на питання про результати перевірки з приводу скандалу за участі начальника управління внутрішньої політики Донецької адміністрації.

"Це була технологія — злили в якусь "жовту" пресу якусь дурню, після цього хтось із так званих блогерів підхопив це все. Я відправив запит до керівництва Антитерористичного центру, щоб перевірили, чи є цих діях те, що сприяє сепаратистським діянням. Заодно попросив перевірити мене і мого заступника, бо мені тоді закидали корупційні діяння", - сказав він.

"Прийшла відповідь по всіх трьох персонажах, що Антитерористичний центр та Служба безпеки не вбачають жодних протиправних діянь з нашого боку. То що, я буду звільняти всіх, про кого в " жовтій" пресі напишуть? Тоді не буде кому працювати", - сказав він.

На уточнююче питання, чи означає це те, що підлеглим не заборонено їздити в Крим, а заборонено перетинати лінії розмежування, він сказав:

"Якщо вони будуть їздити в Крим через українські пропускні пункти, то це не заборонено. Щодо мого розпорядження не перетинати лінію розмежування, то хоча воно йде трохи в порушення Конституції України, але ці люди мають доступ до секретної інформації".

"Проте навіть, якщо хтось і поїде і я на підставі цього розпорядження цю людину звільню, то вона може оскаржити моє рішення в суді. І я буду вимушений її поновити на роботі", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування