У вихідні на Донеччині частіше порушували режим "тиші" – СММ

Вівторок, 13 вересня 2016, 12:53

У Донецькій області 10 і 11 вересня кількість обстрілів сягнула максимального показника з 1 вересня, коли знову було введено режим припинення вогню.

Такі дані спеціальної моніторингової місії ОБСЄ станом на 12 вересня оприлюднено на сайті організації.

10 вересня місія зафіксувала там 515 вибухів, 11 вересня – 116 вибухів, а за попередній звітний період – 36 вибухів. Максимальну кількість випадків порушення режиму припинення вогню знову зафіксували у районах Авдіївки і Ясинуватої.

У ніч із 10 на 11 вересня, перебуваючи у центрі підконтрольного "ДНР" Донецька, СММ чула 7 вибухів за 7-10 км на північний захід від своєї позиції.

10 вересня спостерігачі чули 48 вибухів за 2-7 км на північно-північний схід, північний схід і північно-північний захід, а також дві черги та два одиночні постріли зі стрілецької зброї за 3-4 км на північно-північний схід від своєї позиції на центральному залізничному вокзалі Донецька (6 км на північний захід від центру Донецька).

Увечері 8 вересня камера СММ у с. Широкине (20 км на схід від Маріуполя) зафіксувала приблизно 30 вибухів невизначеного походження, а також запуск 11 активно-реактивних снарядів зі сходу на східно-південний схід. За оцінками спостерігачів, вибухи і снаряди були пов'язані з навчаннями з бойовою стрільбою, що є порушенням домовленостей.

"СММ звернулася до офіцера Збройних сил Російської Федерації зі Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) із проханням приєднатися до патруля СММ для відвідування цього місця, але офіцер відмовився, посилаючись на відсутність дозволу від свого керівництва", – йдеться у повідомленні.

"Офіцер при СЦКК сказав, що в цьому районі проводяться амфібійно-десантні навчання. Одна цивільна особа розповіла спостерігачам, що в полі був вогонь і що члени "ДНР" залишили це місце після того, як здійснили постріли з озброєння", – додається у ньому.

Уночі 10 вересня камера СММ у Широкиному зафіксувала 24 активно-реактивні снаряди, випущені із заходу на схід, і 5 вибухів невизначеного походження.

10 вересня у підконтрольному Києву с. Сопине (16 км на схід від Маріуполя) місія чула 5 пострілів і 5 вибухів-ударів.

У Луганській області СММ не зафіксувала вибухів 10 вересня, і лише один вибух 11 вересня.

10 вересня неподалік підконтрольного уряду с. Новозванівка (70 км на захід від Луганська) СММ чула одну чергу з великокаліберного кулемета приблизно за 1 км на схід від місцеположення спостерігачів.

У ніч із 10 на 11 вересня у Станиці Луганській (16 км на північний схід від Луганська) патруль СММ чув один вибух і 10 кулеметних черг.

11 вересня за 1,8 км на північний захід від і с Троїцьке (69 км на захід від Луганська) спостерігачі чули постріл зі стрілецької зброї.

У районі окупованої Крутої Балки СММ зафіксувала 7 свіжих воронок, осколкові пошкодження черепиці на дахах і побиті віконні шибки у двох 1-поверхових будинках.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування