Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клімкін заявив про відсутність плану реалізації "мінських домовленостей"

Вівторок, 13 вересня 2016, 20:22

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє про відсутність плану реалізації домовленостей, досягнутих у Мінську у лютому 2015 року.

Про це він сказав брифінгу, коментуючи заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про створення "паралельної дорожньої карти" з імплементації "мінських угод".

"Ми можемо гратися в геометрію: говорити про щось паралельне, перпендикулярне, щось інше. У нас немає ні однієї погодженої "дорожньої карти", де були б закріплені фундаментальні й важливі речі. Це послідовність того, що потрібно зробити, і гарантія того, що російська сторона це зробить", - сказав Клімкін.

Він підкреслив необхідність єдиної, чітко зрозумілої "дорожньої карти", що буде розроблятися на основі загальної з "нормандським форматом" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) позиції.

Як відомо, раніше Клімкін заявляв про участь державного секретаря США Джона Керрі в узгодженні "дорожньої карти" імплементації домовленостей, досягнутих у Мінську.

У липні Президент Петро Порошенко заявив, що лідери США, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії й України погодили початок розробки дорожньої карти реалізації домовленостей, досягнутих у Мінську.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування