Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ кажуть, що ЦПК жалівся на Авакова їм, а Шабунін заперечує

Середа, 14 вересня 2016, 11:41

У Генеральній прокуратурі пояснюють, що взялися розслідувати діяльність міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, бо "Центр протидії корупції" звернувся саме до ГПУ.

Про це заявила "Українській правді" речниця генпрокурора Лариса Сарган, коментуючи зауваження голови правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна про непідслідність таких справ ГПУ.

"Від самого початку, заявляючи про непідслідність ГПУ даних справ, Центр протидії корупції пише свої заяви чомусь саме на ГПУ. Відповідно, таким чином вони проявляють свою юридичну безграмотність, інакше б звертались безпосередньо в НАБУ за їх підслідністю, як заявляють зараз з екранів телевізорів", – пояснила вона.

У свою чергу, Шабунін у коментарі телеканалу "112 Україна" сказав, що активісти зверталися до Національного антикорупційного бюро України, а не до Генпрокуратури.

"Я не можу зрозуміти, про що Луценко казав у прямому ефірі. Жодна справа, яка стосується Авакова, не є в його підслідності. І всі наші заяви про злочин, а їх було кілька, йшли не в ГПУ", – зазначив він.

"Тому для мене велика таємниця, про що говорить Юрій Віталійович, будемо це офіційно з’ясовувати. У нас немає справ проти людини. КПК передбачає просто початок кримінального провадження, обвинуваченою стає людина після отримання підозри. Якщо ми зверталися із заявами, то до НАБУ, не до ГПУ", – заявив Шабунін.

Раніше Шабунін заявив, що Аваков не повідомив про конфлікт інтересів у розслідуванні щодо нардепа Ігоря Котвіцького, яке веде МВС, що і стало підставою для прохання призначити службове розслідування щодо чиновника.

Йде про розслідування щодо народного депутата Ігоря Котвіцького, якого підозрюють у тому, що він вивів в офшор 40 млн дол.

13 вересня Луценко заявив про відкриття кримінального провадження щодо Авакова після звернення Шабуніна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...