Футболісти Курченка підуть під суд через корупцію

Середа, 14 вересня 2016, 11:49

Гравці харківського молодіжного футбольного клубу "Металіст U-21" забезпечували суперникам перемогу за винагороду у розмірі від 8 до 20 тисяч доларів США за один матч.

Як повідомляє МВС, це встановило розслідування Департаменту захисту економіки Нацполіції і Генпрокуратура.

"За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 354 Кримінального кодексу України (Підкуп працівника підприємства, установи чи організації). Справу направлено до суду", – заявили у відомстві.

Правоохоронці задокументували кілька фактів одержання гравцями харківської футбольного клубу "Металіст U-21" неправомірної вигоди. Зокрема, ті одержали "гонорар" за програш команді "Волинь U-21" (м. Луцьк) 6 серпня 2015 року. Матч закінчився з рахунком – 2:6.

"За один матч з фіксованим результатом гравці ФК "Металіст U-21" одержували від 8 до 20 тисяч доларів США", – додали у поліції.

Наразі двом гравцям футбольного клубу повідомлено про підозру, матеріали направлені до суду.

"За "злив" футбольного матчу їм загрожує штраф від 8,5 до 12,75 (ймовірно, тисяч – ред.) гривень або громадські роботи на строк від 180 до 240 годин, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк", – заявили у відомстві.

МВС додає, що це перший випадок в Україні, коли на лаві підсудних опиняться гравці відомого футбольного клубу.

"Працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції та слідчі ГПУ доклали максимуму зусиль, щоб причетні до "футбольного бізнесу" особи понесли покарання. Особи організаторів також встановлені. Вони, як і "продажні" футболісти, відповідатимуть за "організацію" необхідного рахунку матчів", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, клуб "Металіст" належить олігархові-втікачу Сергієві Курченку, який вважався "гаманцем Януковича".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування