Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Слідкомі РФ вигадали нову справу проти українського силовика

Середа, 14 вересня 2016, 13:55

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно співробітника силових структур України, який залучав підлітків для скоєння вибухів в Донбасі.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника СК РФ Володимира Маркіна.

"Головним слідчим управлінням Слідкому порушено кримінальну справу стосовно співробітника силових структур України Ігоря Рицька та інших невстановлених осіб за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 356 КК РФ ( "Застосування заборонених засобів і методів ведення війни")", - сказав він.

Маркін вважає, що з травня 2015 року по червень 2016 року за загальним керівництвом Рицька групою підлітків в складі семи осіб скоєно вісім вибухів на об'єктах цивільної інфраструктури та військового призначення в Ясинуватій Донецької області.

Представник СК зазначив, що Рицько з іншими поки невстановленими співробітниками силових структур України, здійсненого всупереч положенням міжнародних правових актів, які гарантують дотримання і захист прав мирного населення, в тому числі неповнолітніх, під час збройних конфліктів в травні 2015 року залучив неповнолітніх жителів Ясинуватої в вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

"Робили вони це шляхом обіцянок матеріальної винагороди, шантажу і погроз", - підкреслив Маркін.

Як відомо, колишній замкомбата Айдара носить таке ж ім'я і прізвище, як вказали з російському Слідкомі - Ігор Рицько.

Раніше бойовики ОРДО оприлюднили відео затримання та допиту неповнолітніх, яких звинувачують у здійсненні диверсій нібито на замовлення спецслужб України.

Зокрема вони нібито "підривали автомобілі, а також різні цивільні і військові об'єкти".

Імена затриманих дітей, згідно з повідомленням так званого "МГБ ДНР": Богдан Ковальчук, Арсеній Белавін, Владислав Пазушко, Денис Хмеленко, Ярослав Миронов, Максим Солодовников і Денис Коваль.

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на окупованому Донбасу Ірина Геращенко закликає ОБСЄ і ЮНІСЕФ терміново перевірити інформацію про затримання на Донбасі бойовиками підлітків за нібито "диверсії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...