Луценко і депутати Ляшка поскандалили через шахраїв

Середа, 14 вересня 2016, 14:22

Правоохоронці затримали киянина на прізвище Петровський і громадянина Ізраїлю Вайсберга, які за допомогою підробних посвідчень пропонували людям призначення на високі посади за хабарі.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав генпрокурор Юрій Луценко.

"Такий собі киянин Петровський разом з громадянином Ізраїлю Вайсбергом намалювали собі круті "ксіви", нашили мундири з генеральськими погонами, навішали орденів і заробляли непогані гроші на дурнях", – повідомив він.

За словами Луценка, з громадянина Гусєва вони здерли 61 тисячу доларів за сприяння в призначенні його начальником управління економіки та інвестицій Одеського порту, а потім захотіли "розвести Гусєва" на 70 тисяч доларів за призначення його головним лісничим Київщини.

"При передачі коштів з'явилася прокуратура. Набір шахрайського реквізиту, виявленого при обшуку, вразив бувалих слідчих", – написав Луценко.

"Але все стало ясно, коли під будинком гр. Петровського з'явилася депутатська радикальна група підтримки. Фото головного радикала – сенсея по заробітках шляхом перевдівання і шахрайства – завершило картину маслом", – додав генпрокурор, маючи на увазі депутатів Радикальної партії Олега Ляшка, які прибули на місце затримання, та фото самого Ляшка, знайдене у підозрюваних.

Тим часом на сайті Генпрокуратури з'явилося повідомлення про затримання у вівторок особи, "яка, у змові із іншими особами, за 70 тис. дол. США обіцяла допомогти чоловікові працевлаштуватись на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів України".

"У ході проведення обшуків правоохоронними органами виявлено та вилучено велику кількість зброї, спецзасоби, форму працівників правоохоронних органів, генеральські погони, безліч нагород та шеврони спецзагону "Гюрза", підроблені номерні знаки, підроблене посвідчення високопосадовця, закривавлену биту та інше майно", – йдеться у повідомленні.

Відкрито кримінальне провадження, ведеться слідство.

У свою чергу депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук поскаржився у коментарі до посту Луценка на порушення слідчими Кримінально-процесуального кодексу.

"Піймали шахраїв – судіть, але чому слідчі під час обшуку до будинку який належить голові однієї з єврейських громад Києва не допускали адвокатів? Чи при слідчих діях можна порушувати КПК?" – запитав він.

У свою чергу однопартієць Мосійчука Андрій Лозовий написав на своїй сторінці, що дізнався про обшук у голови однієї з єврейських общин Києва Олега Вайсберга, якого давно знає і поважає "за волонтерство і допомогу політв'язням".

"Оскільки нікому не додзвонився, приїхав на місце подій розібратися. Слідчі мене не пустили. Тому так нічого і не дізнався крім того, що Олега ні у чому не підозрюють на відміну від його сина Ілана", – додав він.

Лозовий поскаржився, що під час обшуку не допустили адвокатів і заявив, що це призведе до міжнародного скандалу.

Наявність у Вайсберга фото з Ляшком він пояснив тим, що фото Ляшка "є у тисяч людей".

Лозовий також поспівчував "нещасному" французькому бульдогові, якого, за його словами, налякали співробітники "Альфи".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування