У Луценка обіцяють закрити справу проти Авакова

Середа, 14 вересня 2016, 14:47
У Луценка обіцяють закрити справу проти Авакова

Факти щодо глави МВС Арсена Авакова з заяви глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна не знайшли підтвердження, справа буде закрита.

Про це заявила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає канал 112.

"Оскільки факти, які були в цій заяві, не знайшли свого підтвердження, оскільки це буде виглядати як наклеп або політична гра чи наклеп і того ж міністра внутрішніх справ ... Вона (справа, - ред.) буде закрита", - заявила Сарган .

За її словами, серед справ, які розслідує ГПУ Аваков ні в одній не є обвинуваченим.

"Я знаю, що такі справи є в НАБУ, але деталі потрібно дізнатися в них", - додала прес-секретар.

Як пояснила Сарган в коментарі УП, у відповідності до статті 214 КПК, кримінальні провадження реєструються автоматично після звернення до прокуратури.

Вона наголосила, що кримінальне провадження ніколи не буває "проти когось". Звинувачений з’являється після оголошення підозри.

"Кримінальне провадження за зверненням "Центру протидії корупції" було зареєстровано автоматично. Арсену Авакову не оголошувалось звинувачення, відповідно він не є звинуваченим. Факти, викладені у заяві ЦПК, не підтвердились, тому провадження буде закрите", - сказала Сарган. 

Раніше Шабунін заявив, що Аваков не повідомив про конфлікт інтересів у розслідуванні щодо нардепа Ігоря Котвіцького, яке веде МВС, що і стало підставою для прохання призначити службове розслідування щодо чиновника.

Йде про розслідування щодо народного депутата Ігоря Котвіцького, якого підозрюють у тому, що він вивів в офшор 40 млн дол.

13 вересня Луценко заявив про відкриття кримінального провадження щодо Авакова після звернення Шабуніна.

Украинская правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування