Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАБУ: ГПУ не закриє справу щодо Авакова, бо не має повноважень

Середа, 14 вересня 2016, 21:47

Генпрокуратура не може закрити справу щодо глави МВС Арсена Авакова, оскільки таке рішення належить до компетенції детективів Національного антикорупцйного бюро України.

Про це йдеться у повідомленні НАБУ, оприлюдненому на Facebook у середу ввечері.

У відомстві нагадали, що 2 липня 2016 року ГПУ внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про згадане Генпрокурором провадження щодо ймовірно протиправних дій (незаконного відчуження земельної ділянки площею18,1465 га) із боку службових осіб Дергачівської райдержадміністрації Харківської області та АТ "Інвестор".

Провадження зареєстроване за заявою виконавчого директора ГО "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна.

14 липня Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою матеріали цього провадження для розслідування були передані до НАБУ.

"Наголошуємо, що досудове слідство за згаданими фактами, в тому числі й прийняття рішення про його завершення, належить до компетенції детективів Бюро. Генпрокуратура, відповідно до чинного законодавства, не може закрити дану справу", - заявили у відомстві.

У НАБУ додали, що наразі досудове розслідування триває, про його результати згодом повідомлять громадськість.

Як відомо, 13 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив про відкриття кримінального провадження щодо Авакова після звернення Шабуніна.

14 вересня прес-секретар глави ГПУ повідомила, що факти щодо глави МВС Арсена Авакова з заяви глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна не знайшли підтвердження, справа буде закрита.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...