Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Україна готова до компромісів, та не за рахунок національних інтересів

Четвер, 15 вересня 2016, 03:34
Геращенко: Україна готова до компромісів, та не за рахунок національних інтересів

Україна готова до компромісів задля цього врегулювання ситуації на Донбасі, але не за рахунок своїх національних інтересів і суверенітету.

Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради України, представник України в робочій підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання на Донбасі Ірина Геращенко, повідомляє Радіо Свобода.

"Торгувати суверенітетом і національними інтересами ми не погодимося", – заявила вона на зустрічі з міністрами закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром і Франції Жаном-Марком Еро, які перебувають у Києві.

Після зустрічі Геращенко заявила журналістам, що до виконання головних блоків мінських домовленостей, зокрема, безпекового і гуманітарного, немає ніяких підстав для того, щоб розглядати в парламенті політичний блок, зокрема, закон про місцеві вибори на окупованих територіях.

"І взагалі: як можна проводити вибори на окупованих територіях? Звідти мають вийти найманці, звідти має бути виведене російське озброєння", – наголосила вона.

При цьому, додала Геращенко, вибори на цих територіях можливі тільки за українським законодавством і з участю українських політичних партій і засобів інформації.

Як повідомлялося, глава МЗС Франції Жан-Марк Еро вважає, що після встановлення режиму тиші на Донбасі, Київ повинен почати виконання політичних умов мінських угод.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр також заявив, що пункти Мінських угод, які стосуються безпеки, повинні здійснюватися паралельно з політичними кроками.

Режим припинення вогню на сході України набуде чинності у ніч на четвер, 15 вересня, він триватиме тиждень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування