Наглядова рада НСТУ заявляє про можливий зрив суспільного мовлення

Четвер, 15 вересня 2016, 13:03

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України звернулася до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана у зв’язку тривожною ситуацією, яка склалася в процесі створення ПАТ НСТУ.

Про це йдеться у повідомленні на сайті "Суспільне мовлення".

"Останнім часом склалася ситуація, яка ставить всю цю реформу на межу зриву, — внаслідок чого створення суспільного мовлення в Україні може бути знову відкладено, щонайменше на рік", – наголошують члени Наглядової ради.

Вони просять Гройсмана звернути увагу на ставлення до реформи фіскальних органів.

"Органи ДФС не можуть визначитися з власною компетенцією і посилаються одне на одне, тим самим блокуючи весь процес суспільно важливої реформи, перебіг якої постійно моніториться представництвом Ради Європи в Україні", - зазначається у зверненні.

За твердженням членів Наглядової ради, припинення юридичних осіб вищезгаданих державних мовників мусить відбутися не пізніше кінця вересня 2016 року.

Наглядова рада просить прем’єр-міністра розпорядитися про створення спеціальної робочої групи під головуванням профільного віце-прем’єра й доручити цій групі в найкоротші терміни розробити план-графік завершального етапу реформи, з визначенням відповідальних щодо кожного пункту плану, а також контролювати ситуацію в поточному режимі й оперативно вирішувати будь-які проблеми, що виникатимуть.

Як відомо, 7 червня президент Петро Порошенко підписав закон про створення суспільного мовлення.

Він передбачає створення незалежної від президента та уряду Національної суспільної телерадіокомпанії, на базі всеукраїнських та регіональних державних ТРК.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...