Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Убивство Шеремета посилює незахищеність журналістів – посол США

Четвер, 15 вересня 2016, 13:54

Жахливе вбивство журналіста Павла Шеремета підвищує відчуття незахищеності у журналістів в Україні.

Таку думку висловила новий посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю журналістам "Української правди" та "Європейської правди".

"Хоча я лише нещодавно повернулася до України, та все одно маю враження, що після 2004 року, коли я поїхала з України, медіасередовище все ж змінилося на краще. Те саме – якщо порівнювати з ситуацією 2014 року. Відтоді в Україні відбулися дуже суттєві зміни на краще у питанні свободи преси", – сказала вона.

"Винятком, звісно, є Крим, де процеси є зворотними, а також не контрольована Україною частина Донбасу", – уточнила Йованович.

Але вона визнала, що "медіасередовище і досі не є ідеальним".

"Я хочу скористатися нагодою, щоби висловити свої співчуття і вашим колегам, і всім читачам у зв’язку із загибеллю Павла Шеремета. Це – жахлива річ, і вона підвищує відчуття незахищеності у журналістів", – сказала посол США.

Також Йованович прокоментувала пікети телеканалу "Інтер" і підпал у його будівлі:

"Так, можуть бути суперечки у суспільстві (щодо редакційної політики), але підпалювати редакцію – це точно не той шлях, який може вирішити проблему. Якщо країна є демократією, мають бути обрані інші шляхи вирішення суперечок".

Посол США наголосила, що "свобода слова є ключовою умовою демократії".

Як відомо, вранці 20 липня цього року у центрі Києва підірвали журналіста Павла Шеремета, який їхав на роботу у машині. Він загинув на місці подій у "швидкій".

Замовники й виконавці вбивства ще не встановлені й не затримані. Слідство розглядає кілька версій та мотивів убивства.

Павло Шеремет – білорус за походженням, який довгий час працював у ЗМІ Росії, зокрема на телебаченні, – останніми роками працював в Україні на радіо та у друкованих ЗМІ, був одним із керівників "Української правди" та засновником "Школи журналістики" УП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування