Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму створили дивізію для боротьби з "диверсантами"

Четвер, 15 вересня 2016, 14:54

У Севастополі сформовано 47-му дивізію територіальної оборони, бійці якої, серед іншого, зможуть допомагати правоохоронцям боротися з терористами й "диверсантами".

Основу її становлять не кадрові солдати й офіцери, а резервісти, яких військове відомство кілька разів на рік призиває на збори, пишуть російські "Известия".

"Формування дивізії було завершено наприкінці серпня нинішнього року", – сказав представник Міністерства оборони РФ.

"У ході навчань "Кавказ-2016" один із батальйонів дивізії було піднято за тривогою й він приступив до виконання бойових завдань", – повідомив він.

За словами представника Міноборони РФ, "військовослужбовці взяли під охорону військові й цивільні об'єкти не лише в самому Севастополі, але й у всьому Криму".

Також були проведені навчання з затримання й ліквідації "диверсантів супротивника".

За словами головного редактора галузевого журналу "Арсенал Отечества" Віктора Мураховського, донедавна завдання територіальної оборони (захист військових і цивільних об'єктів, боротьба з розвідувально-диверсійними групами, запобігання диверсіям) були рознесені в Росії між МВС, внутрішніми військами, ФСБ, МНС і іншими силовими структурами.

Але вирішено передати основну частину цих функцій Міноборони РФ.

Мураховський розповів, що "формування перших частин і підрозділів територіальної оборони в Російській армії почалося ще в 2014-2015 роках".

"У мирний час ДТО – це "порожня" військова частина, де проходять службу лише кілька кадрових військовослужбовців. Але у випадку початку бойових дій або стихійних лих у дивізію призивають необхідну кількість резервістів", – зазначив він.

Точна організаційно-штатна структура нової дивізії невідома, але припускають, що до її складу входить кілька батальйонів територіальної оборони, бійці яких пересуваються на вантажних автомобілях і озброєні легкою стрілецькою зброєю й декількома мінометами, пише видання.

У випадку тривоги на службу в 47-му дивізію тероборони мають прибути не лише резервісти з анексованого Криму, але й із регіонів Росії.

За словами представника Чорноморського флоту РФ, на навчання "Кавказ-2016" військовослужбовців запасу перекидали в Севастополь військово-транспортною авіацією.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...