ЗМІ: У Затоці - протистояння за контроль над селищною радою

Четвер, 15 вересня 2016, 20:53

У курортному селищі Затока Одеської області продовжується протистояння за контроль над селищною радою.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", в четвер кілька десятків чоловіків спортивної зовнішності спробували проникнути в будівлю селищної ради, яка зранку була закрита через чутки про її можливе захоплення. Скільки людей перебуває в будівлі - невідомо.

Після першої спроби штурму близько 16.30 в поліцію надійшло повідомлення про замінування будівлі селищної ради. Прес-служба Головного управління Нацполіції України в Одеській області повідомила, що кінологи і вибухотехніки перевіряють інформацію, що надійшла і одночасно шукають людину, яка повідомила про замінування.

При цьому головний спеціаліст відділу комунікації ГУ Нацполіціі України в Одеській області Дарина Ярчук повідомила, що на місці подій перебуває близько 500 співробітників правоохоронних органів, які забезпечують охорону громадського порядку, в т.ч. співробітники ГУ Нацполіціі в області, патрульної поліції, Нацгвардії і спецпідрозділів ГУ Нацполіції в області.

Як пояснив кореспонденту "Інтерфакс-Україна" знайоме із ситуацією джерело в Затоцькій селищній раді, спільну мову не можуть знайти дві групи місцевих депутатів, які мають різні точки зору на те, хто повинен виконувати обов'язки секретаря селищної ради та, відповідно, мати доступ до документів, що стосуються, в т.ч. земельних питань. Обидві групи залучили додаткові сили, щоб таким чином довести свою правоту.

Як повідомлялося, напередодні співробітники поліції затримали колишнього секретаря Затоцької селищної ради В'ячеслава Бокія, який, за даними правоохоронців, очолював злочинне угруповання, що займалося захопленням землі та замовними вбивствами.

Конфлікт за владу триває в селищі вже кілька місяців і супроводжується різноманітними кримінальними справами, затриманнями, пожежами тощо.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування