Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент нагадав, що 30 вересня запрацює "нова Конституція"

П'ятниця, 16 вересня 2016, 10:42

30 вересня набудуть чинності зміни до законодавства України щодо правосуддя, нагадав президент Петро Порошенко.

"Важливий етап нашого розвитку – перетворення судової системи, це остання цитадель корупції. І я вдячний політичним силам парламенту, що вони підтримали мою пропозицію щодо конституційної реформи", – сказав він, виступаючи на відкритті "Ялтинської європейської стратегії" (YES).

"Ми провадимо цю реформу в парламенті – і саме тепер, 30 вересня, буде ухвалено нову Конституцію. І ми запускаємо надзвичайно великий процес", – заявив Порошенко.

За його словами, "ми не здолаємо корупцію в Україні, аж доки не очистимо суди від корумпованих суддів і від тих, хто діє не в дусі Феміди, а в дусі "срібняків".

"Я думаю, що ті поправки, які підуть у Конституцію, створять незалежний суд і зроблять українське суддівство здоровішим", – зазначив Порошенко.

"Чи можете ви собі уявити, що 200 нових, чистих, фахових суддів водночас з’являються у Верховному Суді України – і ми виведемо звідти весь попередній склад?", – додав він.

Президент сказав, що у процесі перевірки й навчання кандидатів Україна співпрацює з західними експертами – "для створення нового суду".

На його думку, мало яка країна зробила б такий поступ за настільки короткий час.

"Наша оцінка поступу підтримана нашими міжнародними партнерами", – сказав Порошенко.

Як відомо, 30 вересня одночасно зі змінами до Конституції України щодо правосуддя набирає чинності нова редакція закону "Про судоустрій і статус суддів", який Верховна Рада прийняла 2 червня.

Фактично всі рівні судів буде реорганізовано, зміниться порядок призначення суддів, а їхня недоторканність буде обмежена.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування