Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко вважає, що коріння проблем із РФ – не лише в Путіні

П'ятниця, 16 вересня 2016, 13:12

Президент Петро Порошенко вважає, що відносини України з Російською Федерацією залежать не лише від президента Володимира Путіна.

Про це він сказав, виступаючи перед учасниками конференції "Ялтинська європейська стратегія" (YES) у Києві.

На запитання, чи поточні проблеми зникнуть, якщо Путін піде з посади президента, чи поліпшаться стосунки після його правління, Порошенко сказав:

"Проблема виникла через кремлівську команду. Незважаючи на те, що Путін усе вирішує, все ж є ціла команда, яка його підтримує. За таких обставин ми маємо діяти рішуче, аж поки сама Росія не зміниться".

За словами Порошенка, в останні 2 роки у Росії сталися "великі зміни: вже немає стратегічного резерву, більше немає економічного зростання, істотне зниження життєвого стандарту, немає модернізації, нема інвестицій".

"Навіть для будівництва цього моста сумнозвісного немає коштів", – констатував він, вочевидь, маючи на увазі міст до анексованого Росією Криму.

"Чи я тішуся з того? Ні. Я найперший підтримаю зняття санкцій з Росії, коли Росія вийде з Криму і зі сходу нашої країни піде", – сказав український лідер.

"Ми не тішимося тим, що ми знижуємо рівень життя в Російській Федерації – нам цього не треба. Але чи можуть бути інший спосіб мотивувати Росію для того, щоб вони забралися (звідси)?", – додав він.

Порошенко також наголосив: "Я вірю у Європейський Союз, 45 мільйонів українців вірять у Європейський Союз – і дуже".

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...