"Свободівці" пошкодили паркан і побили людину під посольством РФ

Неділя, 18 вересня 2016, 11:54
Свободівці пошкодили паркан і побили людину під посольством РФ

Біля посольства України в РФ сталися сутички між протестувальниками проти проведення виборів до Держдуми РФ у посольстві в Києві та правоохоронцями.

Як повідомляє канал "112 Україна", правоохоронці затримали депутата Київради від "Свободи" Володимира Назаренка, після чого виник конфлікт між протестувальниками й поліцією.

Як повідомляє канал, "свободівця" затримали через те, що він зайшов на територію посольства РФ. Однак його соратники кажуть, що його відтягли туди силою.

 
Фото зі сторінки C14 news

Як видно з трансляції, після затримання Назаренка активісти пошкодили загороджувальну сітку біля посольства.

 
Фото Укрінформ

Серед активних протестувальників проти проведення виборів до Держдуми РФ у посольстві РФ в Києві – депутат Київради, екс-нардеп від ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко.

 
Фото Укрінформ

В даний час протестувальники надалі блокують вхід до дільниці.

 
скріншот з трансляції каналу "112 Україна"

Біля посольства зібралося близько 300 правоохоронців.

Одного з громадян РФ протестувальники не пускали до дільниці, але він зайшов і вийшов через інший вхід, повідомляє канал.

Пізніше протестувальники після словесної перепалки побили громадянина Росії, який намагався пройти проголосувати

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", близько десяти активістів намагалися загородити прохід до входу в будівлю посольства РФ у Києві.

Один з активістів загородив вхід на територію посольства. Його вивели за огорожу.

Після цього активісти на чолі з депутатом Київської міськради, колишнім народним депутатом-"свободівцем" Ігорем Мірошниченком почали розхитувати огорожу. Правоохоронці відтіснили протестувальників, загороджувальна сітка пошкоджена.

За повідомленням агентства, пізніше один з бажаючих проголосувати на виборах в Державну Думу РФ не зміг потрапити на територію виборчої дільниці.

Він вступив у словесну перепалку з тими, хто блокував вхід до будівлі, після чого словесна перепалка переросла в фізичне протистояння. Один з активістів вдарив виборця і зав'язалася бійка.

Правоохоронці відразу ж втрутилися і розняли учасників конфлікту. В результаті бійки ніхто не постраждав.

Незабаром учасники мітингу наздогнали громадянина РФ, який хотів проголосувати, і намагалися виштовхнути його на проїжджу частину.

На даний момент правоохоронці утримують одного з найбільш активних протестувальників.

До посольства прийшли кілька активістів. Вони тримають плакати, що висловлюють протест проти Росії і виборів до Держдуми, а також плакат "18 вересня ми всі - кримські татари". Крім того, вони принесли шибеницю з підвішеним манекеном у тюремній робі.

Новоприбулі активісти поводяться не агресивно.

Водночас, як повідомляє російське агентство РИА Новости, українські правоохоронці затримали чоловіка, який побив російського громадянина, який прийшов проголосувати на виборах до Держдуми в посольстві Росії в Києві.

Росіянин намагався пройти на виборчу дільницю, щоб проголосувати, однак людина, яка раніше представилася головою громадської організації "Націонал-патріотичний рух України" Михайлом Ковальчуком, разом з депутатом Київради від партії "Свобода" Ігорем Мірошниченком не пускали його.

"Ковальчуку не сподобалося, що росіянин в ході словесної перепалки сказав, що Другу світову війну виграв Сталін, після цього Ковальчук став бити чоловіка по обличчю і звалив його з ніг. Після цього громадянин Росії був змушений піти, так і не проголосувавши", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...