Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Члена ВРЮ за хабар хочуть або під варту, або взяти заставу

Четвер, 22 вересня 2016, 11:25

Підозрюваний у хабарництві член Вищої ради юстиції Павло Гречківський з'явився на засідання ради в четвер із запізненням.

Станом на 11 ранку він перебуває у приміщенні ВРЮ, повідомила "Українській правді" речниця Національної асоціації адвокатури Дар'я Глущенко.

Вона пояснила, що зранку Гречківський зі своїм адвокатом Євгеном Солодьком були в Генеральній прокуратурі, звідки вийшли о 10:40.

Пробули вони в ГПУ довше, ніж розраховували.

Там їм вручали клопотання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура просить для Гречківського утримання під вартою чи заставу.

Статус Гречківского – підозрюваний, але його ніхто не затримував.

"Учора на 17 годину він був викликаний повісткою в ГПУ. І з'явився в департамент ГПУ на вулиці Петлюри вчасно. Допит почався о 20:20 і завершився о 23:00. Там йому вручили повідомлення про підозру", – повідомила Глущенко.

Генпрокуратура просить достроково припинити повноваження Гречківського як члена Вищої ради юстиції, повідомив "Українським новинам" начальник департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк.

"Ми ініціюємо питання перед ВРЮ про дострокове припинення повноважень члена ради Гречківського через порушення присяги", – повідомив він.

Раніше "Українські новини" повідомили, що Гречківський не з'явився на засідання ВРЮ, .яке почалося о 10:00.

21 вересня Вища рада юстиції попросила його призупинити свою діяльність як члена ВРЮ до завершення розслідування щодо хабарництва.

Гречківського підозрюють у тому, що він вимагав 500 тисяч доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Генпрокурор повідомляв про затримання арбітражного керуючого Мінюсту, який "у змові з членом ВРЮ отримав 150 тис дол.".

Оксана Коваленко, Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування