Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

MH17: РФ передасть Нідерландам дані радіолокації Донбасу

Четвер, 22 вересня 2016, 16:52

Слідчий комітет Росії направить прокуратурі Нідерландів радіолокаційні дані українського повітряного простору під час аварії малайзійського "Боїнга" влітку 2014 року над Донецькою областю.

Про це російському "Інтерфаксу" заявив речник Слідчого комітету Володимир Маркін.

"АТ "Концерн ВКО "Алмаз-Антей" вдалося отримати з одного зі своїх заводів – Ліанозовського електромеханічного заводу – необхідну інформацію з головних процесорів ростовського трасового радіолокатора. Дана інформація, що стосується катастрофи, надійшла в розпорядження СК Росії і найближчим часом буде передана голландській стороні", – сказав він.

Маркін додав, що Слідчий комітет вже надав голландським слідчим "значний обсяг запитуваної інформації та інших відомостей".

Агентство нагадує, що раніше в четвер в прес-службі "Алмаз-Антея" повідомили, що первинні радіолокаційні зображення повітряного простору, що відносяться до катастрофи, передані російськими компетентними органами для вивчення та подальшої передачі голландській стороні.

Як відомо, пасажирський "Боїнг-777" компанії "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в зоні збройного конфлікту в Донецькій області. Загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу – громадяни 10 держав. Близько двох третин з них були підданими Нідерландів.

Слідство вже встановило, що літак був збитий зенітним комплексом "Бук". Раніше в ЗМІ публікувалося багато доказів того, що запуск здійснили проросійські бойовики.

Згідно з розслідуванням організації Bellingcat, це зробили російські військові. Також експерти Bellingcat стверджують, що надані раніше Росією дані щодо цієї катастрофи були підроблені.

Слідчі Нідерландів мають намір опублікувати офіційні результати розслідування 28 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...