Черниш: Відведення військ в зоні АТО не становить загрози для населення

П'ятниця, 23 вересня 2016, 00:14

Заплановане відведення військ на трьох ділянках в зоні проведення антитерористичної операції не становить загрози для цивільного населення.

Про це заявив міністр з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш в ефірі "5 каналу", передає Інтерфакс-Україна.

"Ми зараз опрацьовуємо механізми взаємодії, коли компонент безпеки взаємодіятиме з тими відомствами, які займаються забезпеченням цивільного населення. Я думаю, що не буде ризиків для того, щоб цивільне населення зазнало якісь негативні наслідки через це рішення. Хочу підкреслити, що компонент безпеки, який передбачає відведення озброєння не означає, що ця територія не перебуває під контролем", - сказав міністр, коментуючи можливі ризики для цивільного населення внаслідок запланованого відведення військ на трьох ділянках лінії зіткнення на Донбасі.

Він зазначив, що відведення військ не призведе до збільшення "сірої зони" на лінії зіткнення сторін.

"На мою думку, зона безпеки, яка як раз буде створена фактично, вона навпаки покликана на те, щоб зменшити загрозу для цивільного населення. Якщо немає озброєнь ні з того, ні з іншого боку, то зменшується ризик початку бойових дій або обстрілів", - сказав міністр.

Як повідомлялося, з 22 вересня, починаються підготовчі роботи для здійснення відведення сил і засобів Збройних сил України і бойовиків терористичних організацій на трьох ділянках на лінії зіткнення сторін на Донбасі, визначених в рамковій угоді Тристоронньої контактної групи (ТКГ).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування