Європейські експерти допоможуть у розслідуванні трагедії в Одесі

П'ятниця, 23 вересня 2016, 03:57

Європейські експерти будуть залучені до встановлення причин загибелі людей у Будинку профспілок 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, пише dw.com.

Він повідомив, що 23 вересня проведе зустріч з представниками ООН, "які обіцяють залучити європейських експертів до спільної експертизи, що встановить причину смерті більшості тих, хто не зміг вийти з Будинку профспілок".

Генпрокурор України відзначив прогрес у розслідуванні "справи 2 травня в Одесі" й наголосив, що "відповідати мають усі, хто порушив закон, у результаті чого пролилася кров".

"Без правди у справі 2 травня 2014 року ця рана псуватиме життя і одеситам, і всім, хто любить це місто. Досягнутий прогрес, я вважаю, дуже важливий. Є також просування у справі і щодо подій на Грецькій площі, і щодо найтрагічніших подій у Будинку профспілок досягнуто великого прогресу", - сказав Луценко.

Як повідомив український генпрокурор, слідство встановило, хто приймав рішення, давав команду захоплювати Будинок профспілок, барикадувати його, заносити туди паливно-мастильні матеріали.

"Також ми розуміємо, хто, підійшовши до Куликового поля, вчинив порушення громадського порядку й почав штурмувати забарикадований Будинок профспілок", - сказав генпрокурор.

"Ті, хто причетні до порушення закону, кидання пляшок із "коктейлями Молотова", з обох боків також встановлені. Частину з них буде притягнуто за очним, частину - за заочним засудженням", - додав Луценко.

Як відомо,2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинула в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News