Справа "одеських тітушок": Прокуратура просить арештувати депутата міськради

П'ятниця, 23 вересня 2016, 15:20

Прокуратура просить обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою стосовно затриманого депутата Одеської міськради Олександра Орлова, підозрюваного в причетності до організації масових заворушень в Одесі в лютому 2014 року.

Клопотання слідчого прокуратури розглядає слідчий суддя Приморського райсуду Одеси Костянтин Цільмак, повідомляє Укрінформ.

"Досудовим слідством встановлено, що громадянин Орлов причетний до організації масових заворушень в Одесі в лютому 2014 року у складі групи осіб, які супроводжувалися насильством над людьми, в тому числі в організації побиття учасників мирної акції та журналістів 19 лютого 2014 на площі перед Одеською облдержадміністрацією", - зазначив представник прокуратури.

Слідство інкримінує Орлову вчинення злочинів, передбачених статтями "організація масових заворушень" і "вчинення злочину організованою групою осіб за попередньою змовою або злочинною організацією".

Як відомо, у четвер стало відомо, що Генпрокуратура наступного тижня внесе подання у Верховну Раду на зняття недоторканності з депутата від "Опозиційного блоку" Миколи Скорика.

Також було оголошено про підозру в організації заворушень під будівлею Одеської облдержадміністрації 19 лютого 2014 року колишньому першому заступнику голови ОДА Олександру Орлову. Головою ОДА тоді був Скорик.

19 лютого 2014 року група озброєних битами "тітушок" напала на активістів Євромайдану, журналістів та простих жителів міста. Слідство вважає, що до цього було причетне керівництво області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування