Муженко розповів Хугу, що "тиші" дотримується лише Україна

Субота, 24 вересня 2016, 13:31
Муженко розповів Хугу, що тиші дотримується лише Україна

Українські військові суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість противник здійснює обстріли з мінометів та стрілецької зброї та збройні провокації за участю ДРГ.

Про це заявив начальник Генштабу – головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко під час зустрічі з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александром Хугом, повідомляє сайт Міноборони.

"Українські війська суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість з боку противника ми маємо обстріли із мінометів та стрілецької зброї та збройні провокації за участю ДРГ", — зауважив Муженко.

"Українські Збройні Сили вітають будь-які політичні зусилля, які спрямовані на справжнє врегулювання конфлікту на Сході України та на відведення з Донбасу російських окупаційних військ. Разом з цим, відведення військ та важкого озброєння від лінії розмежування є можливим лише за умови сталого припинення вогню", - наголосив він.

Сторони обговорили поточну ситуацію в районах проведення антитерористичної операції на Сході України, а також шляхи імплементації домовленостей щодо розведення сторін та відведення важкого озброєння, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи під час зустрічі у Мінську 21 вересня.

Разом з тим, прес-служба ОБСЄ повідомляє, що Хуг з 25 по 28 вересня відвідає Донецьку та Луганську області, зустрінеться зі спостерігачами СММ ОБСЄ, проведе зустрічі з представниками Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і представниками інших зацікавлених організацій.

Також повідомляється, що Хуг має намір зустрітися з керівництвом збройних формувань в Донецьку і Луганську для обговорення питань надання спостерігачам СММ ОБСЄ свободи пересування. Крім того, перший заступник голови СММ ОБСЄ планує обговорити з ними питання про становище в галузі безпеки в регіоні та реалізацію Мінських домовленостей.

В ході візиту Хуг також відвідає три зони на лінії розмежування: Золоте, Станицю Луганську, Петровське. Журналісти зможуть приєднатися до його патрулювання. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News