Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сирія звинуватила Туреччину у підтримці тероризму

Неділя, 25 вересня 2016, 06:15

Сирія звинувачує Туреччину та Західні спецслужби у підтримці терористів, які діють у Сирії.

Про це у виступі на Генеральній асамблеї ООН заявив заступник міністра закордонних справ Сирії Валід аль-Моуалем, повідомляє Укрінформ.

"Кожен чудово розуміє, що тероризм не поширився б моєю країною, якби добре відомі країни не підтримували його. <…> Туреччина відкрила свої кордони для десятків тисяч терористів з усього світу та надала їм логістичну підтримку і тренувальні бази під наглядом турецьких та західних розвідувальних служб", - сказав аль-Моуалем.

За його словами, Анкара "навіть надавала терористам пряму військову допомогу, як продемонстрували ситуації у Ідлібі, Алеппо та сільській частині Латакії".

На його переконання, Катар та Саудівська Аравія також сприяють розвитку тероризму у Сирії. "Більше не секрет, що Катар та Саудівська Аравія зробили свій внесок у це, пропагуючи свою ваххабістську такфіристичну ідеологію та фетви смерті, які не мають нічого спільного із ісламом", - наголосив заступник міністра закордонних справ Сирії.

Він додав, що Ер-Ріяд та Доха "всіляко вихвалялися підтримкою тероризму, надсилаючи до Сирії тисячі найманців із найсучаснішою зброєю".

Як повідомлялося, США, Британія і Франція скликали екстрене засідання ООН щодо Сирії у зв'язку сескалаціей в сирійському Алеппо.

З 19 вересня в Сирії від авіаударів ВПС Башара Асада і ВКС Росії загинули 323 людини, ще 1 334 поранені.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...