Директор "НІС": Телеканалу погрожували, влада була бездіяльною

Неділя, 4 вересня 2016, 21:08
Директор НІС: Телеканалу погрожували, влада була бездіяльною

Директор компанії  "Національні інформаційні системи" Олександр Пилипець заявив, що телеканалу "Інтер" надходили неодноразові погрози, а звернення представників каналу до влади залишилися без уваги. 

Про це Пилипець заявив ввечері 4 вересні на тлі подій на вул.Щусєва, де невідомі скоїли напад на приміщення "Інтеру"

"На тлі неодноразових погроз у бік каналу влада не діяла ... Багаторазові звернення до силових структур, прокуратури, Кабінету міністрів, адміністрації президента ні до чого не призвели. Мало того, високопоставлені чиновники мало не у відкриту закликали до насильницьких дій як щодо працівників каналу, так і самого виробничого комплексу", - заявив Пилипець.

"Результат - вигорілий телевізійний комплекс, постраждали люди. У наявності - нездатність влади захистити своїх громадян і їх право на свободу слова", - заявив він. 

У свою чергу у своїй заяві журналісти "НІС" зазначають, що вважають підпал офісу телеканалу "спробою заткнути рота опозиційним засобам масової інформації".

У заяві зазначено, що журналісти "НІС" висловлюють протест проти дій влади, яка проігнорувала прямі погрози каналу, пишуть Українські новини.

"Розцінюємо підпал каналу як вандалізм і наступ на демократію і свободу в Україні. Звертаємося до представництв іноземних держав і міжнародних організацій - усіх, хто відстоює свободу слова - виявити солідарність і підтримати журналістів телеканалу, багато хто з яких постраждали. Вважаємо тестом для влади розслідування цього хамського і зухвалого нападу, закликаємо знайти і притягнути до відповідальності винних у цьому злочині вандалів", - зазначено у заяві.

Станом на 21:20 передача "Подробиці тижня" виходить в ефір з-під будівлі, де раніше сталася пожежа.  Перед будівлею розміщено 2 мікрофони, за одним з яких - ведучий Олексій Ліхман, до другого підходять гості ефіру.

Вхід до будівлі на вул.Щусева огороджений стрічкою і охороняється поліцейськими.

На початку ефіру ведучий запросив в ефір випускового редактора Ларису Задорожну, яка заявила, що з самого ранку біля будівлі "Інтера" чергували поліцейські, але за 15 хвилин до подій нібито пішли, після чого у будівлю прорвалися 20 осіб

Також ведучий кілька разів наголосив, що правоохоронці ігнорують дані про нібито протитанкову міну, яка була у приміщенні будівлі після нападу, а ДержНС не повідомляють про реальну кількість постраждалих внаслідок пожежі. 

Як відомо, в ефірі телеканалу "1+1" глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи" телеканалу "Інтер", раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України

Вдень 4 вересня під будівлею на вул.Щусєва 26 невідомі влаштували пікет, підпалили шини. На одному з поверхів була пожежа та задимлення, з будівлі евакуювали людей.  На стіні біля входу у будівлю невідомі пікетувальники залишили напис "Інтер" - агент Кремля", також залишилися плакати з аналогічними написами. 

У поліції заявили, що пікет з підпалом шин та напад на будівлю скоїла група людей - приблизно 20 осіб.

"Шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, димову шашку", - зазначили у поліції. 

Шість осіб на місці події затримано та доправлено до відділків поліції. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News