НФ і радикали хочуть, щоб НАБУ перевірило покупку Лещенка

Середа, 7 вересня 2016, 11:34

Фракції "Народний фронт" і Радикальної партії закликали Національне антикорупційне бюро перевірити придбання квартири депутатом від БПП Сергієм Лещенком.

Відповідну заяву двох фракцій оголосив з трибуни Верховної Ради у середу депутат від фракції НФ Павло Пинзеник.

"Ідеться про можливу наявність в діяльності окремих осіб, які мають значний вплив на українську політику протягом багатьох років. Про вчинення ними можливих кримінальних порушень. Про можливе корупційне походження коштів, можливе ухилення від сплати податків, про можливе заниження об'єкту оподаткування", – заявив нардеп.

За словами Пинзеника, "на підставі цього повідомлення Національне антикорупційне бюро повинне прийняти процесуальне рішення про внесення інформації до єдиного реєстру розслідувань".

"Після внесення цієї інформації протягом 24 годин ми хотіли би почути від НАБУ про наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності зазначених у моєму повідомленні осіб", – заявив нардеп.

Він також поцікавився, чи підписувало керівництво Ради розпорядження про відрядження Лещенка, оскільки депутат відсутній на засіданні парламенту 7 вересня.

Як повідомлялося, народний депутат від БПП Сергій Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратних метрів у новобудові в центрі Києва.

Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження за часів роботи в "Українській правді" й гроші, взяті в борг. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

Лещенко наголосив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу чи далекого родича, хоча йому радили такий крок. У ній він планує жити з коханою.

"Квартира оформлена на мене, а Настя стане її співвласником після завершення процедури розлучення. В декларації за 2016 рік все це буде відображено", – запевнив він.

Новина викликала бурхливу реакцію в соцмережах.

"Сподіваюся, ви розумієте, що ці нападки – плата за мою антикорупційну діяльність без оглядки на прізвища та посади", – зазначив Лещенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування