Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситнику вручили документ із звинуваченнями на адресу Гонтаревої

Вівторок, 1 листопада 2016, 14:13

Вкладники українських банків, які втратили свої депозити вручили голові Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику заяву про скоєння злочину вищими посадовими особами Нацбанку.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", документ також підписали 35 народних депутатів. Один з них, представник "Батьківщини" Ігор Луценко, вручив його Ситнику.

"Ми зараз йдемо подавати заяву про злочин, вручимо його особисто в руки пану Ситнику разом з буклетом про Гонтареву. Всі розуміли, що впаде Дельта банк, що впаде банк "Михайлівський". Це прекрасно знала сама Гонтарева", – сказав Луценко, виступаючи на мітингу, організованому обдуреними вкладниками банків біля стін НАБУ у вівторок.

За його словами, багато парламентаріїв намагаються усунути Гонтареву з 2015 року, але цьому процесу заважав сильний опір з боку влади та наглядових органів, який "важко було побороти". Зараз, за його словами, в питанні необхідності негайної відставки чинної глави НБУ є розуміння і в депутатів, і у громадськості.

Ситник прийняв документ і заявив, що постраждалі вкладники не є прямою компетенцією НАБУ, але сказав, що його відомство розслідує висновок рефінансування з ліквідованих банків.

"Ми бачимо, що майже всі банки, вкладники яких прийшли сьогодні, отримували рефінансування. І ці гроші йшли через латвійські або австрійські банки. Це державні гроші і, можливо, до цього причетні посадові особи НБУ", – зазначив директор НАБУ і пообіцяв вивчити документ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування