Рада спробує дозволити Кабміну допомогти грошима кримським ЗМІ

Вівторок, 15 листопада 2016, 12:19

Верховна Рада внесла у свій порядок денний законопроект, який дозволяє Кабінету міністрів виділити у 2016 році кошти на підтримку телерадіокомпаній, які функціонували у Криму.

Внесення у план роботи парламенту законопроекту №5333 про внесення змін до Бюджетного кодексу України, ініційованого прем’єр-міністром, підтримали 250 депутатів.

В разі ухвалення документа буде зроблено виняток – і Кабмін зможе визначати цього року напрями використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території АРК та міста Севастополь

Згідно з пояснювальною запискою, Володимир Гройсман сподівається за допомогою цих змін врегулювати питання, пов’язані з фінансовою підтримкою телерадіокомпаній, які функціонували на території Криму, на оплату послуг супутникового зв’язку та частини заборгованості за такі послуги, що утворилася з лютого 2014 року, оренду та придбання телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права за рахунок коштів держбюджету України.

Крім того, 240 депутатів підтримали внесення до порядку денного проекту постанови №5394 про звернення Верховної Ради до урядів держав-членів Євросоюзу, Європарламенту та Ради ЄС щодо запровадження безвізового режиму для громадян України.

Депутат Тетяна Ричкова також пропонувала ухвалити документ, спрямований на вкладників банку "Михайлівський": "Давайте повернемо людям кошти"

У свою чергу, Іван Крулько сказав, що у залі ВР "завелося багато Сурків-Шатунів", які не ставлять на розгляд законопроекти, що пропонуються.

Він запропонував включити до розгляду проекти законів №5316 (щодо звільнення від сплати судового збору за позовами до банків, віднесених до категорії неплатоспроможних щодо вкладів фізичних осіб-вкладників, благодійних пожертв та надходжень за проектами міжнародної техдопомоги) і №5317 (щодо захисту благодійних пожертв та коштів за проектами міжнародної технічної допомоги).

На це спікер Андрій Парубій відповів, що треба було хоч подзвонити йому заздалегідь, а не вносити з голосу проекти законів, яких голова ВР навіть не бачив.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування