Щорічно у ДТП гинуть до 3 тисяч українців

П'ятниця, 18 листопада 2016, 09:32

Щорічно на дорогах України гине до 3 тисяч людей. Для боротьби зі смертністю на дорогах в Україні стартувала кампанія за безпечні дороги.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Мустафа Найєм.

"До речі кажучи, найбільші фактори смертності на дорогах - перевищення швидкості (до 30%), керування у нетверезому стані (до 20%) і невикористання водіями та пасажирами ременів безпеки (до 10%).

За його даними, всього лише за перші шість місяців 2016 року в аваріях постраждали 15 500 людей.

"Це майже в два рази більше середньоєвропейських показників. І як не дивно, системно цією проблемою в Україні ніхто досі не займався", - написав він.

"На початку цього тижня була ініційована Кампанія "За безпечні дороги" за участю громадських організацій та державних органів. Ми плануємо вносити зміни в закони, вимагати імплементації автофіксації, поліпшення якості доріг та інфраструктури і вести широку роз'яснювальну роботу серед громадян", - сказав Найєм.

До кампанії вже долучилися Національна поліція України, Міністерство інфраструктури України, Всесвітня організація охорони здоров'я, Vision Zero for Ukraine, Асоціація велосипедистів Києва, Академія водійської майстерності тощо.

В парламенті створено міжфракційну групу на чолі з Ігорем Діденком.

У ініціативної групи вже є план першочергових кроків, серед яких внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення - зменшення допустимого перевищення швидкості (зараз він становить 20 км/год) до 5 км/год і врегулювання питання фотофіксації. "Що стосується пияцтва на дорогах, нещодавно були підвищені штрафи; але я також планую внести на розгляд парламенту законопроект про криміналізацію водіння в нетверезому стані", - написав депутат.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування