Штайнмаєр: Зустріч у Мінську дала лише невеликий прогрес

Вівторок, 29 листопада 2016, 23:48

До кінця цього року має відбутися обмін великої кількості полонених, однак "дорожньої карти" мирного врегулювання на Донбасі досі немає.

Про це повідомив німецький міністр МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр, пише DW.com.

За його словами, погоджено подальше відведення військ від лінії розмежування на Донбасі, а також домовлено про здійснення до кінця цього року обміну великої кількості полонених.

Німецький міністр уточнив, що кількість зон для відведення військ збільшиться від трьох до семи, а Червоний Хрест отримає доступ до полонених і організовуватиме обмін ними.  

Водночас міністри не змогли домовитись щодо "дорожньої карти" втілення угод, підписаних у Мінську в лютому 2015 року щодо врегулювання конфлікту на Сході України.

"Сьогодні з цим знову було важко", - наголосив міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр після чотиригодинних переговорів.

"Залишається багато відкритих питань, але цього вечора було відчутним бажання як з боку Росії, так і України, щоб ця робота не тільки продовжувалася, але й по можливості була доведена до кінця", - пояснив Штайнмаєр.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками зустрічі глав МЗС країн "нормандського формату" в Мінську заявив, що Українська сторона готова до будь-яких пропозицій для того, щоб найближчим часом досягти результатів у питанні обміну заручників, а також добитися доступу до них Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News