Турчинов пояснив, від чого залежить оголошення мобілізації

Середа, 30 листопада 2016, 10:11

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначає, що ситуація з черговою хвилею мобілізації як і раніше залежить від ситуації на фронті і в разі необхідності, вона може бути оголошена.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо відбудеться загострення і нам треба буде значно наростити чисельність Збройних сил, звичайно, ми не зможемо обійтися без мобілізації", – зазначив секретар РНБО.

"Що дуже важливо, ми фактично побудували професійну добровольчу армію. В основі цієї армії – професіонал-контрактник. А добровольча вона тому, що контракт підписують всі тільки добровільно. Це не мобілізація, коли хочеш - не хочеш, треба йти і захищати свою країну", – сказав він.

З іншого боку, за словами Турчинова, Україна поки не може відмовитися від призову.

"Призовники-строковики у нас не воюють у зоні проведення антитерористичної операції, це для нас принципово. Але в умовах постійної військової загрози нам необхідний потужний підготовлений резерв. Особливо резерв першої черги", – сказав він.

"У найближчій перспективі від призову і строкової служби ми не відмовимося. Навіть якщо Збройні сили будуть повністю укомплектовані контрактниками, ми все одно будемо готувати резервістів", – підкреслив він.

За його словами, чим більше підготовлений резерв – тим вища обороноздатність країни.

"Створення потужного підготовленого резерву Збройних сил – це для нас необхідність і умова виживання. Це рішення чітко зафіксовано в прийнятій РНБО Стратегії національної безпеки", – зазначив Турчинов.

Як відомо, 26 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію шостої хвилі. Військовослужбовці цієї хвилі повинні повернутися додому до кінця жовтня.

Сьома хвиля мобілізації поки не оголошується.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News