Керівництво РФ має нести кримінальну відповідальність – МЗС

Середа, 14 грудня 2016, 11:30

Політичне та військове керівництво Росії повинне нести кримінальну відповідальність через агресію проти України.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, присвяченій 42-й річниці ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН резолюції "Визначення агресії".

Згідно з заявою, актами агресії є окупація Криму та військові дії на Донбасі.

"Такі дії є важким злочином проти міжнародного миру, який тягне за собою міжнародно-правову відповідальність Російської Федерації як держави та міжнародну кримінальну відповідальність її вищого керівництва", – заявили у МЗС.

"Російська Федерація не лише порушила суверенітет, територіальну цілісність і політичну незалежність України, але й створила загрозу міжнародному миру і безпеці в цілому. Третій рік російської військової агресії продовжує нести біль і страждання багатонаціональному народу України. Загальна кількість жертв цієї неоголошеної війни в серці Європи перевищує 10 тисяч осіб", – додали у відомстві.

У МЗС заявили, що Росія є стороною міжнародного збройного конфлікту в Україні.

"Жодні міркування політичного, економічного чи військового характеру не можуть слугувати виправданню віроломної російської агресії, а війна не може бути засобом ведення політики в ХХІ сторіччі", – йдеться у заяві.

Україна також подякувала державам-членам ООН "за послідовну і потужну підтримку, яка надається їй для протидії російській агресії та подолання її наслідків" і висловила сподівання на посилення міжнародного тиску на Росію задля припинення агресії та повернення Криму.

"Лише відновлення контролю України над всією протяжністю свого державного кордону, гарантування суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави є запорукою міжнародного миру і безпеки", – додали у МЗС.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування