Штаб: У перший день "повної тиші" бойовики стріляли 23 рази

Субота, 24 грудня 2016, 18:22

У суботу, 24 грудня, найбільшу кількість обстрілів у зоні проведення АТО зафіксовано на Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Мар’їнка, Широкине та Водяне, загалом з початку доби зафіксовано 23 обстріли. 

Про це повідомили у прес-центрі штабу станом на 18:00.

"Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати позиції сил АТО з автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Двічі було здійснено обстріли по одній міні калібру 120 міліметрів в районі Талаківки", - повідомили у штабі. 

На Донецькому напрямку позиції ЗСУ було обстріляно у районі Світлодарської дуги та Авдіївки.

"На Луганському напрямку обстріляли Жовте. Оскільки обстріли мали суто провокаційний характер, українські військові вогонь у відповідь не вели", -  зазначили у прес-центрі. 

Як відомо, 21 грудня члени тристоронньої контактної групи щодо врегулюванню ситуації на сході України узгодили режим повного припинення вогню з 00:00 24 грудня на Донбасі в зв'язку з майбутніми святами.

За даними українській сторони СЦКК, станом на ранок суботи режим припинення вогню  дотримувався, однак згодом у штабі АТО повідомили, що бойовики здійснили 5 провокаційних обстрілів позицій сил ЗСУ. 

23 грудня ввечері розвідка штабу АТО повідомила, що російсько-окупаційні війська планують здійснити низку провокаційних обстрілів із застосуванням забороненої Мінськими домовленостями зброї з метою викликати вогонь у відповідь та звинуватити українську сторону у порушенні режиму тиші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування