Серед загиблих в Ту-154 журналістів – нагороджені "за Крим"

Неділя, 25 грудня 2016, 11:01

У переліку журналістів та супроводжуючих осіб, які загинули внаслідок катастрофи авіалайнера Ту-154, виявилися журналісти та громадський діяч, задіяні під час окупацію РФ Криму та Донецьку.

Про це свідчать списки пасажирів літака, оприлюднені міністерством оборони РФ.

Зокрема, знімальна група телеканалу НТВ, що направлялася в Сирію військовим літаком,відома через свою участь у медійній підтримці РФ в періоду анексії Криму.

Так кореспондент програми "Чрезвычайное происшествие" Лужецький Михайло Володимирович та оператор Пестов Олег Мельсович, як свідчить низка повідомлень від 2014 року, були включені до переліку представників ЗМІ, що нагороджені орденом "За заслуги перед вітчизною" за висвітлення  "повернення Криму".

Водночас, офіційних повідомлень про це немає – перелік нагороджених не оприлюднювався Кремлем, хоча церемонія мала місце 14 та 19 травня і її проведення підтверджується фото звітами учасників.

Чи були задіяні інші журналісти у військових операціях РФ в Україні, наразі не відомо. Не всі представники ЗМІ були досвідченими віськовими кореспондентами – зокрема, кореспондент Першого каналу Дмитро Рунков працював на каналі лише рік і випускав репортажі про цивільне життя.

Також серед загиблих у авіакатастрофі – виконавчий  директор фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глинка, відома ЗМІ як "Доктор  Ліза" через свою діяльність в окупованому Донецьку. Зокрема, вона багаторазово робила заяви про відсутність російських військових на Донбасі.

"Як людина, що регулярно буває в Донецьку, я підтверджую, що там немає російських військ, подобається це кому-небудь-чути чи ні", - заявляла, зокрема, вона.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News