Верховний суд РФ відхилив скаргу українського політв'язня Костенка

П'ятниця, 30 грудня 2016, 18:48
Верховний суд РФ відхилив скаргу українського політв'язня Костенка
ТАСС

Верховний суд Росії відмовився прийняти касаційну скаргу у справі незаконно засудженого в РФ активіста з Криму Олександра Костенка.

Про це повідомив в Facebook в п'ятницю його адвокат Дмитро Сотников.

"Отже, у справі про звинувачення Костенко О.Ф. в заподіянні легкої шкоди здоров'ю співробітника БМОП "Беркут" за мотивами ідеологічної ненависті на Майдані Незалежності в 2014 році і зберіганні переробленого ствола від газового пістолета у власній квартирі всі засоби внутрішнього правового захисту вичерпані!" – повідомив він.

 
 


"Тепер ми будемо боротися тільки за умовно-дострокове звільнення і за визнання факту катувань Костенка О.Ф. співробітниками ФСБ, що може дати можливість перегляду вироку за нововиявленими обставинами", – пише адвокат.

За даними Сотникова, Українська Гельсінська спілка з прав людини вже подала скаргу до Європейського суду з прав людини на захист Костенка.

Як відомо, російська влада звинуватила Костенка в тому, що він 18 лютого 2014 року завдав тілесні ушкодження кримському співробітнику "Беркута".

Суд в окупованому Криму призначив Костенку чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення.

Кримчанина утримують у колонії загального режиму ІК-5 в м.Кіров-Чепецьк.

Співробітники Кримського УФСБ при затриманні зламали йому руку. У серпні з'явилася інформація, що політв'язень Костенко може втратити руку, якщо не отримає необхідної медичної допомоги.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування