Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Двом банкірам висунули підозру у привласненні 80 млн гривень

Субота, 31 грудня 2016, 14:33

Поліція повідомила про підозру президентові та голові правління одного з банків у тому, що вони з фінустанови вивели близько 80 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Нацполіції.

Правоохоронці не вказали, про який банк йдеться, однак на головній сторінці сайту відповідна новина була проілюстрована картинкою фасаду банку, з якої очевидно, що мова йде про CityCommerce Bank (він же – Міський комерційний банк).

 

"Працівники Департаменту захисту економіки, Головного слідчого управління Нацполіції України спільно з Державною службою фінансового моніторингу України довели причетність керівників банку до розтрати активів установи", – сказано у повідомленні.

"Так, у 2014 році посадовці надали кредити фіктивним фірмам, кошти легалізували через підконтрольні їм комерційні структури. Зокрема, фіктивним підприємствам надавались кредити під забезпечення майна, вартість якого була завищена у десятки разів. За попередніми даними сума збитків, завданих Фонду гарантування вкладів фізичних осіб сягає 80 мільйонів гривень", – додали у поліції.

Там уточнили, що президент водночас був і одним із власників банку.

Крім того, під час проведення слідчих розшукових дій у президента-власника банку вилучено колекцію зброї.

Остаточна сума збитків на даний час встановлюється.

Як відомо, 21 листопада 2014 року Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію в CityCommerce Bank на 3 місяці.

У березні 2016 року Фонд гарантування вкладів продовжив ліквідацію банку на два роки.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування