7 пунктів пропуску між Україною і Молдовою закрили через сніг

Середа, 11 січня 2017, 13:59

Більшість контрольно-пропускних пунктів на південній ділянці молдавсько-українського кордону закрито через рясні снігопади.

Про це повідомляє кореспондент "Укрінформу" в Молдові.

Як повідомили у Прикордонній поліції та Управлінні митниці Молдови, тимчасово призупинено роботу контрольно-перепускних пунктів "Чадир-Лунга-1", "Чадир-Лунга-2", "Басарабяска", "Мирне", "Вулканешти", "Чишмікіой" і "Джурджулешти-Рені" (південь країни).

Окрім того, через негоду не працює поромна переправа через Дністер у місті Сороки, а також у селах Косеуць і Воронково на північній ділянці молдавсько-українського кордону.

Прикордонна поліція рекомендує власникам автотранспортних засобів скористатися іншими контрольно-пропускними пунктами для в'їзду в Україну.

Ускладнено також рух на автомагістралях Молдови і в великих містах, у тому числі і столиці Кишиневі. Для боротьби зі сніговою стихією на дорогах країни працює близько 400 одиниць спецтехніки.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіпп скликав екстрене засідання уряду через цю ситуацію.

Раніше Державна метеослужба Молдови попередила про жовтий рівень небезпеки снігопадів і утворення снігових заторів.

В Україні за інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій станом на 13:00 середи через снігопад і хуртовини залишається закритим рух для всіх видів транспорту дорозі М-15 Одеса – Рені.

11 січня заборонено рух автотранспорту на дорогах загального користування державного та місцевого значення на території 10 районів Одеської області - Арцизського, Болградського, Біляївського, Білгород-Дністровського, Кілійського, Лиманського, Ізмаїльського, Овідіопольського, Ренійського, Саратського та Татарбунарського.

З 12:00 обмежили рух для великовагового транспорту на автодорозі М-14 Одеса - Мелітополь - Новоазовськ в напрямку на Таганрог.

Також залишається обмеження в русі для великовагового транспорту на автошляху Кропивницький (Кіровоград) – Платонове.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News