Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист наполягатиме на домашньому арешті для Сущенка

Четвер, 12 січня 2017, 05:22

Адвокат незаконно заарештованого в РФ журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що на засіданні Лефортовського суду щодо продовження утримання Сущенка під вартою захист наполягатиме на домашньому арешті.

Про це Фейгін розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

"Нагадаю, що термін утримання Романа Сущенка під вартою закінчується 30 січня. Десь за тиждень до цього має відбутися засідання Лефортовського суду про продовження арешту. Захист, як і раніше, буде наполягати на зміні "запобіжного заходу" на домашній арешт", - повідомив він.

Фейгін заявив, що вважає цей захід абсолютно адекватним в ситуації, що склалася.

Як відомо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Міноборони України спростовує цю інформацію.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, вінг є кореспондентом у Франції - з 2010 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування