Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура просить посадити на 15 років вірменина-терориста з Донбасу

Четвер, 12 січня 2017, 12:02

Військова прокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо громадянина Вірменії, який у складі терористичної організації брав участь у веденні агресивної війни проти України.

Про це йдеться  у повідомленні прес-службі Генпрокуратури.  

Зазначається, що закінчилося досудове розслідування у кримінальному провадженні у вчиненні злочинів, передбачених статтями "участь у терористичній організації" і "ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб".

"Зібраними доказами беззаперечно встановлено, що вказана особа у квітні 2014 року була завербована на тимчасово окупованій Російською Федерацією території Автономної Республіки Крим відкрито діючими в центрі м. Сімферополь агітаторами для участі за грошову винагороду у веденні агресивної війни проти України у складі контрольованої РФ терористичної організації "Луганська народна республіка", – сказано у повідомленні.

"Після цього у складі загону таких же найманців був переміщений з півострову Крим до Ростовської області РФ, а звідти засланий на територію Луганської області через неконтрольовану ділянку україно-російського кордону", - додали в ГПУ.

Вказується, що у подальшому вірменин до квітня 2015 року на території Луганської області, "займаючи керівні посади у складі незаконних збройних формувань "Хуліган" та так званої "військової частини Л-74347" терористичної організації "ЛНР", з використанням вогнепальної зброї здійснював акти застосування збройної сили проти підрозділів сил антитерористичної операції".

Стосовно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Водночас в ГПУ повідомили, що за вчинення інкримінованих злочинів указаній особі передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: