Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В окупованому Криму хочуть звинуватити Україну в порушенні прав людини

Понеділок, 16 січня 2017, 09:52

Окупаційна влада Криму підготувала проект резолюції ООН, в якому намагається звинувачувати Україну в порушеннях прав людини на півострові.

Про це повідомив член кримського окупаційного "уряду" Заур Смирнов, передає "РИА Новости".

"Проект кримської резолюції ООН стосовно України вже підготовлено. У ньому відображено широкий період усіх подій, пов'язаних у тому числі з порушенням прав людини в Криму в український період. Ми спробували хронологічно описати всю ситуацію", — сказав Смирнов, який курирує в окупаційному  "уряді" питання міжнаціональних відносин.

Як відомо, у грудні минулого року Генеральна асамблея ООН проголосувала за проект резолюції про порушення Росією прав людини в Криму.

У документі РФ визнається державою-окупантом, а Крим - тимчасово окупованою територією, також там засуджується анексія Криму і репресії проти кримських татар.

Після окупації в Криму затримують місцевих жителів, у тому числі багатьох кримських татар, які підтримують Україну. Найчастіше їх звинувачують у шпигунстві або підготовці диверсій. У кримських татар регулярно проводяться обшуки. На півострові був закритий кримськотатарський телеканал АТR й українські телеканали, також були закриті українські школи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування