Міжнародний суд ООН прийняв позов проти Росії

Вівторок, 17 січня 2017, 15:38

Міжнародний суд ООН в Гаазі прийняв до розгляду позов України з вимогою притягнути до відповідальності РФ за тероризм і дискримінацію в нашій країні.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу в Києві.

При цьому він продемонстрував документ, який доводить, що позов зареєстровано у європейському суді. За словами Клімкіна, скарга України викликана тим, що РФ порушує дві дуже важливі міжнародні конвенції - Конвенцію про боротьбу з фінансуванням тероризму, Конвенцію про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. "Росія порушила незліченна кількість положень міжнародного права", - підкреслив він.

Міністр пояснив, чому Україна так довго - два з половиною роки - готувала позов. За його словами, це пов'язано зі складною юридичною процедурою і тим фактом, що з таким грубим порушенням міжнародного права світ зіткнувся вперше. "Ми дуже ретельно дотримувалися процедури, яка передбачена в цих конвенціях", - додав він.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 січня, Україна подала позов у Міжнародний суд ООН з вимогою залучити Росію до відповідальності за вчинення актів тероризму та дискримінацію протягом її незаконною агресії проти України.

Раніше Україна вже подала позови проти Росії до суду в Гаазі з анексії Криму і злочинів на Донбасі.

Крім того, на початку 2017 міністерство юстиції планувало подати 6-й позов проти Росії в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Євгеній Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування