Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко пропонує закликати світ не визнавати звіт ОБСЄ про вибори в РФ

Середа, 18 січня 2017, 11:11

Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко пропонує ВР підготувати звернення із закликом не визнавати звіт БДІПЛ ОБСЄ щодо виборів до російської Держдуми на території окупованого Криму.

Про це вона заявила під час свого виступу в парламенті в середу.

"Дозвольте привернути увагу на припустимість того факту, що в звіті моніторингової місії ОБСЄ немає жодного слова, що вибори в окупованому Криму  проходили з порушенням стандартів. В остаточному звіті моніторингової місії ОБСЄ зазначається, що чотири депутати Державної думи РФ просто були обрані у виборчих округах на території кримського півострова", - обурилась вона.

"При цьому чесно визнається, що сама місія ОБСЄ не була присутня і не мала можливості спостерігати за виборами в Криму, у зв’язку з відсутністю консенсусу між країнами-членами ОБСЄ щодо статусу Криму та виборчих округів, утворених на його території", – підкреслила Геращенко.

Вона зауважила, що  в звіті немає жодного слова щодо впливу РФ на результати виборів до Держдуми.

"Там немає слова про голосування, що воно відбувалось з використанням сфальсифікованих списків, безпідставного включення громадян України до цих списків, примусової паспортизації", - заявила вона.

"Очевидно, що Україна, як член ОБСЄ, не може стояти осторонь таких процесів. Більше того, згідно Мінських угод, ОБСЄ має моніторити вибори на Донбасі, якщо вони там відбудуться, якщо буде демілітаризація", – сказала Геращенко.

Вона виступила з пропозицією – звернутися до профільних комітетів ВР з питань євроінтеграції та закордонних справ з проханням підготувати заяву від ВР до всіх країн-членів ОБСЄ.

"Щоб вони звернули увагу на цей звіт та методику, яку використовує ОБСЄ, з вимогою, щоб цей звіт був визнаний таким, що не відповідає дійсності. Немає жодної європейської країни, яка б визнала анексію Криму. Ми бачимо, що через такі звіти відбувається спроба визнати анексію Криму. Прошу комітети підготувати заяву  і щоб вже завтра ми її прийняли", – відзначила Ірина Геращенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування