Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гройсман розповів про "істеричок" і "брєд сівой кобили"

Середа, 18 січня 2017, 11:49

Міністр із питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш не вбачає нічого поганого у тому, що діти з окупованих територій вчитимуться в українських вузах.

Про це він сказав, коментуючи критику плану заходів щодо реалізації основних засад державної внутрішньої політики по відношенню до окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб зняти "спекуляції".

За словами міністра, цей план спрямований на протидію фінансування тероризму; недопущення дій, спрямованих на зміну кордонів України; запобігання легітимізації незаконних збройних формувань на території ОРДЛО і налагодженню контактів із представниками терористичних організацій

"Я не розумію, що поганого в тому, що діти, які вимушено перебувають на території, яку зараз тимчасово уряд України не контролює, матимуть можливість вступити і вчитися у вишах України. Це для когось так небезпечно?" – заявив Черниш.

"Це така тактика маніпуляції, щоб дискредитувати рішення уряду, а насправді рішення уряду направлено на реінтеграцію людей, які там проживають, і територій у єдиний конституційний простір України", – сказав він.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заяви противників цього плану прокоментував так: "Брєд сівой кобили. Ну, чесно, як я можу назвати іншими словами те, що не відповідає дійсності?".

"Ви ж законотворці. Якщо ви вважаєте, що треба якийсь інший закон прийняти – прийміть, ми будемо його виконувати. Уряд, на жаль, не приймає закони", – додав він.   

Прем’єр переконаний, що діти з окупованих територій мають право навчатися у вільній Україні. "Або якщо, наприклад, у Маріуполі Слава Вакарчук даватиме концерт – і люди, які захочуть приїхати і послухати українську музику, мають бути полишені цього права – я теж із цим не згоден", – додав він.

"Не треба звинувачувати уряд у тому, чого немає…. Якщо у вас закінчилися політичні аргументи ,які утримають ваш рейтинг, не шукайте нових тем, які можуть розколювати Україну. Я таких прикладів можу навести безліч. Скільки ми почули різних нісенітниць від різних політичних діячів – давайте оцінимо їх", – сказав Гройсман.

"Я би взагалі попросив би, щоб, можливо, засоби масової інформації підвели таку аналітику, хоча б для себе, за минулий рік – хто чим нас лякав і чи це справдилося, ці прогнози недолугі", – заявив він.

Гройсман також сказав, що "істерички" в політиці сіють паніку: "Іноді слухаєш – караул! Таке враження, що зараз цей політик – він, вона, не має значення – почне кричати й уводити себе в транс від своїх заяв. Це катастрофа".  

За його словами, в українців "нерви оголені" – і "гра на цих історіях є і принизливою, з одного боку, і нещирою з боку тих, хто намагається цю гру на людських емоціях, на біді зробити, щоб у них на 1-2% підвищився рейтинг"

"Я думаю, що це теж відійде. І багатьом за це має бути соромно, і вони мають залишитися на узбіччі політичного життя. Але це має зробити українське суспільство – ніхто інший", – заявив Гройсман.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...