Human Rights Watch вимагає розблокувати "Дождь" в Україні

Середа, 18 січня 2017, 14:36

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch вимагає від України скасувати заборону трансляції російського незалежного телеканалу "Дождь".

Про це йдеться у заяві організації, опублікованій у середу.

У заяві вказується, що "заборона українською владою мовлення через кабельні мережі російського незалежного телеканалу "Дождь" порушує право на вільне вираження думок і має бути скасована".  

Також наводяться слова дослідника організації Тані Купер: "Те, що українська влада щодо неугодних ЗМІ фактично слідують рецептами Кремля, викликає розчарування. ЗМІ не повинні ставати розмінною монетою в політичних іграх".

Як відомо, комітет захисту прав журналістів, що базується в Нью-Йорку, закликав українську владу негайно скасувати розпорядження про заборону мовлення на території України російського телеканалу "Дождь".

Крім того, 13 січня американська неурядова організація Freedom House у

своїй заяві назвала актом цензури заборону мовлення в Україні телеканалу "Дождь".

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 12 січня зобов’язала українських провайдерів упродовж місяця припинити ретрансляцію російського телеканалу "Дождь" через невизнання каналом суверенітету України і територіальної цілісності, а також трансляції російської реклами.

Як заявив член Нацради Сергій Костинський, телеканал називав адміністративний кордон між Херсонською областю та АР Крим кордоном між Україною і Росією, також показує карту Росії, на якій Крим показаний як територія Росії.

За його словами, протягом 2016 року Нацрада неодноразово фіксувала порушення українського законодавства з боку телеканалу, зокрема, транслювалася російська реклама, а журналісти телеканалу незаконно відвідували анексований Крим з порушенням українського законодавства.

У грудні 2014 року Нацрада визнала російський телеканал "Дождь" таким, що відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і чинному законодавству України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування